Phil’s Berry Crisp
Μια πανεύκολη καλοκαιρινή και γρήγορη συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί σαν γλυκό, σαν σνακ ή να προστεθεί σε κάποιο άλλο γεύμα (πχ topping σε γιαούρτι).
Δεν είναι καθόλου γλυκό και μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.
Πάμε να ξεκινήσουμε!
Συστατικά:
- 6 κούπες berries της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα raspberries, blackberries και blueberries)
- 2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη Καρύδας
- 1 κουταλιά της σούπας Arrowroot powder (το arrowroot powder βοηθά στην απορρόφηση των υγρών)
- 1/4 κτγ Βανίλια σε σκόνη
- 1 κτσ Ξύσμα Πορτοκαλιού
- 1 κτσ Χυμός Πορτοκαλιού
- 1 κτσ Χυμός Λεμονιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της επιλογής μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε την granola της επιλογής μας από πάνω.
(εγώ χρησιμοποιήσα Almond Vanilla)
Αποθήκευση και Επαναθέρμανση:
Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Για να το ξαναζεστάνετε, βάζετε όσο θέλετε στο φούρνο στους 180 για περίπου 5-7 λεπτά (ή όσο θέλετε).
Αντικαταστάσεις:
Αντί για ζάχαρη καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης.
Αντί για Arrowroot powder μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ταπιόκας ή οποιοδήποτε άλλο αλεύρι της επιλογής σας. Σίγουρα το arrowroot powder και το αλεύρι ταπιόκας απορροφούν καλύτερα τα υγρά.



Related posts
Phil’s Baked Pumpkin Spiced Apples
Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για το φθινόπωρο. Μ
Cookie Dough (με τυρί cottage)
Είσαι fan του cookie dough; Σας έχουμε μια υγιεινή εκδοχή! Συστ
Yogurt Bark Φιστικοβούτυρο
Μια πανεύκολη συνταγή για όσους λατρεύετε το yogurt bark! Συ
Σοκολατένιες Μπουκιές Φιστικοβούτυρου με Γκρανόλα
Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την υγιεινή εκδοχή των Reese&