Phil’s Berry Crisp
Μια πανεύκολη καλοκαιρινή και γρήγορη συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί σαν γλυκό, σαν σνακ
ή να προστεθεί σε κάποιο άλλο γεύμα (πχ topping σε γιαούρτι).
Δεν είναι καθόλου γλυκό και μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.
Let’s get started!
Συστατικά:
- 6 κούπες berries της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα raspberries, blackberries και blueberries)
- 2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη Καρύδας
- 1 κουταλιά της σούπας Arrowroot powder (το arrowroot powder βοηθά στην απορρόφηση των
υγρών) - 1/4 κτγ Βανίλια σε σκόνη
- 1 κτσ Ξύσμα Πορτοκαλιού
- 1 κτσ Χυμός Πορτοκαλιού
- 1κτσ Χυμός Λεμονιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της επιλογής μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε την granola της επιλογής μας
από πάνω (εγώ χρησιμοποίησα την Almond Vanilla).
Αποθήκευση και Επαναθέρμανση:
Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Για να το ξαναζεστάνετε, βάζετε όσο θέλετε στο φούρνο στους 180 για περίπου 5-7 λεπτά (ή όσο
θέλετε).
Αντικαταστάσεις:
Αντί για ζάχαρη καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης.
Αντί για Arrowroot powder μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ταπιόκας ή οποιοδήποτε άλλο
αλεύρι της επιλογής σας. Σίγουρα το arrowroot powder και το αλεύρι ταπιόκας απορροφούν
καλύτερα τα υγρά.
Related posts
Καβουρδισμένοι Ξηροί Καρποί με Pumpkin Spice
Μια από τις πιο εύκολες συνταγές με ένα φθινιπωρινό twist
Clusters με Σοκολάτα, Φράουλες και Γιαούρτι
Η τέλεια συνταγή για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες! Σ
Yogurt Bark Φιστικοβούτυρο
Μια πανεύκολη συνταγή για όσους λατρεύετε το yogurt bark! Συ