Λεμονάτο Κριθαράκι
Δείτε το βίντεο της συνταγής στο instagram.
Το πιο εύκολο και γρήγορο λεμονάτο κριθαράκι σε 10΄!
Συστατικά:
500γρ κριθαράκι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200γρ γάλα καρύδας (κονσέρβα)
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ τριμμένη παρμεζάνα
Ξύσμα & χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι. Δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε λίγο νερό πριν το σουρώσουμε. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Αφού έχει μαλακώσει βάζουμε 200γρ γάλα καρύδας από κονσέρβα και ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού έχουμε σουρώσει το κριθαράκι, το προσθέτουμε στο τηγάνι και αμέσως μετά βάζουμε και το νερό που κρατήσαμε. Ύστερα, προσθέτουμε 100γρ τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε βάζοντας ξύσμα από μισό λεμόνι και χυμό πάλι από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε! Αν θέλουμε να είναι πολύ λεμονάτο τότε βάζουμε χυμό και ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι αντί για μισό. Καλή όρεξη!
Related posts
No posts were found for provided query parameters.