Σπιτικά Τάκος
Δείτο βίντεο της συνταγής στο instagram.
Πάμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα Τάκος!
Συστατικά:
Μοσχαρίσιος κιμάς
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβοκάντο
Χυμό από ½ λάιμ
Μπούκοβο
Κύμινο
Καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Τορτίγιες
Τυρί τριμμένο
Ντομάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε τον κιμά και τον ροδίζουμε για περίπου 5’. Κάνουμε μια
τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε
το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και ύστερα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ταυτόχρονα σε ένα
πιάτο κόβουμε 2 αβοκάντο και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε. Προσθέτουμε χυμό από μισό λάιμ και
λίγο μπούκοβο. Αφού ο κιμάς μας έχει μαγειρευτεί και έχουμε χαμηλώσει πλέον τη φωτιά
προσθέτουμε χυμό από 1 λάιμ, λίγο κύμινο, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο
τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τις τορτίγιες και προσθέτουμε τυρί. Από πάνω βάζουμε τον κιμά
και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το αβοκάντο
και ντομάτα. Μπορείτε να προσθέσετε και έξτρα λάιμ αν θέλετε. Καλή όρεξη!
Related posts
No posts were found for provided query parameters.