Δωρεάν μεταφορικά άνω των 45 €

Δείτε το βίντεο της συνταγής στο instagram.
Το πιο αφράτο κεικ!
 
Συστατικά: 
  • 7 αυγά (4 ολόκληρα, 3 ασπράδια)
  • 170γρ ζάχαρη καρύδας
  • 75γρ ηλιέλαιο
  • 40ml νερό από άνθη πορτοκαλιάς
  • 250γρ αλεύρι γοχ
  • 10γρ baking powder
Εκτέλεση: 
Πάμε να φτιάξουμε το πιο αφράτο κεικ με άνθη πορτοκαλιάς. Η συνταγή βγάζει 1 μεγάλο cake. Πριν ξεκινήσουμε, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ 170γρ ζάχαρη καρύδας καλά ώστε να σπάσουν τυχόν μπαλάκια που έχουν διαμορφωθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε 4 ολόκληρα αυγά, 3 ασπράδια και 170γρ ζάχαρη καρύδας. Τα χτυπάμε με μίξερ ή μίξερ χειρός με το σύρμα για αρκετή ώρα (περίπου 20’) σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει πάρα πολύ αφράτο το μείγμα μας. Ύστερα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μεσαία και προσθέτουμε σιγά σιγά τα 75γρ ηλιέλαιο (θέλουμε ένα πολύ ουδέτερο λάδι για το συγκεκριμένο κεικ), και μετά τα 40ml νερό από άνθος πορτοκαλιάς. Αφαιρούμε το μείγμα μας από το μίξερ και προσθέτουμε 250γρ κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε 3 δόσεις και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να το προσθέσετε σε 3 δόσεις ώστε να παραμείνει αφράτο. Τέλος, προσθέτουμε 10γρ baking powder και αφού το ανακατέψουμε και αυτό απαλά τοποθετούμε το μείγμα μας στο σκεύος της επιλογής μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30’- 40’. Το κεικ είναι έτοιμο μόλις περάσουν σίγουρα 30’ και τρυπήσετε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του και βγει καθαρό. Καλή όρεξη! 
 
Back to top
Welcome

Granola products

Search and order your favourite granola product.
Follow and socialize with us