Κοκκινιστό Κριθαράκι
Δείτε το βίντεο της συνταγής στο instagram.
Το πιο νόστιμο κοκκινιστό κριθαράκι σε 10 λεπτά!
Συστατικά:
2 κρεμμυδάκια στιφάδο
1 κτσ πελτέ ντομάτας
750γ ντοματίνια
Λίγο κονιάκ
800ml βραστό νερό (στο οποίο έχουμε βάλει 1 κύβο)
500γρ κριθαράκι
1 κτσ γάλα καρύδας (το πάνω μέρος της κονσέρβας) ή κρέμα καρύδας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για
στιφάδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα προσθέτουμε 1 κτσ πελτέ ντομάτας και
τρίβουμε στη βάση του τηγανιού. Βάζουμε 750γρ ντοματίνια και μόλις μαλακώσουν λίγο σβήνουμε
με λίγο κονιάκ. Μετά προσθέτουμε 800ml βραστό νερό στο οποίο έχουμε βάλει και έναν κύβο της
επιλογής μας. Επιτόπου βάζουμε και τα 500γρ κριθαράκι. Αφού έχουν περάσει περίπου 10’ και
έχει βράσει το κριθαράκι, βάζουμε 1 κτσ γάλα καρύδας από κονσέρβα (το πάνω μέρος μόνο που
είναι λευκό) ή κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Καλή όρεξη!
Related posts
No posts were found for provided query parameters.